Babaganoush

  • Kopiraj link u međuspremnik
Babaganoush main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
25 Minute
Porcija
4 ljudi
Jednostavan sastojak poput patliđana postaje nešto jedinstveno s pravom kombinacijom bilja i začina koji stvaraju vrtlog senzacija kada kušate ovaj jednostavan, ali intrigantan recept
Babaganoush ingredients
Veganska
Vegetarijanska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Patlidžan 600 g
  • Kumin u prahu 1/2 žličice
  • Kurkuma u prahu 1/2 žličice
  • Kopar 1 stabljika
  • Korijandar 1 stabljika
  • Peršin 1 stabljika
  • Suncokretovo ulje 4 žlice
  • Tostirani sezam 1 žlica
  • Sol
Babaganoush - video cover

Koraci

1. Izrežite patliđan na četvrtine po dužini i stavite ih na odgovarajuć tanjur za kuhanje u mikrovalnoj.
2. Pomiješajte začine u zdjeli.
3. Premažite patliđan uljem i pospite začinima.
1. Babaganoush - step1
2. Babaganoush - step2
3. Babaganoush - step3
4. Postavite kuhanje s ventilatorom na 200° C, a vrijeme kuhanja na 25 minuta.
5. Stavite patliđan i pritisnite Start kako biste počeli kuhati
6. U međuvremenu, nasjeckajte korijander, kopar i peršin
4. Babaganoush - step4
5. Babaganoush - step5
6. Babaganoush - step6
7. Jednom kada je patlidžan kuhan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi
8. Žlicom izvadite pulpu iz kore
9. Pritisnite vilicom da biste dobili smjesu
7. Babaganoush - step7
8. Babaganoush - step8
9. Babaganoush - step9
10. Dodajte nasjeckano bilje i prebacite u zdjelu
11. Pospite tostiranim sjemenkama sezama i poslužite s kriškama kruha
10. Babaganoush - step10
11. Babaganoush - step11