Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga

  • Kopiraj link u međuspremnik
Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
2 Minute
Porcija
6 ljudi
Klasik francuske kuhinje, u ovoj verziji obogaćen začinskim notama pistacija i svježim i neočekivanim okusom manga. Bavarois je puding jednostavan za pripremu, ali s izvrsnim efektom. Idealan desert za završetak svake večere u slatkoj noti.
Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Mlijeko 1/4 dl
  • Šlag 2.5 dl
  • Žumanjci 3
  • Šećer 150 g
  • Pistacio, oljušteni i oguljeni 70 g
  • Listići želatine 12 g
  • Bijela čokolada 30 g
  • 1 očišćeni mango 300 g
  • Šećer 100 g

Koraci

1. Počnimo s omekšavanjem želatine u hladnoj vodi. Zatim izmiksajte pistacije dok se ne pretvore u prah, a čokoladu nasjeckajte.
2. Kad je to gotovo, u posudi pomiješajte žumanjke sa šećerom; dodajte nasjeckane pistacije i zalijte mlijekom.
3. Smjesu ulijte u lonac, stavite na srednju vatru i zagrijte na 85°C, neprestano miješajući.
4. Dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
5. Zatim ulijte smjesu u zdjelu, dodajte nasjeckanu čokoladu; pustite da se potpuno ohladi i umiješajte šlag; ulijte u pojedinačne zdjelice i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata
6. Ohlađenu poslasticu prelijte salsom od manga
7. Za umak pomiješajte mango sa šećerom.