Klasik francuske kuhinje, u ovoj verziji obogaćen začinskim notama pistacija i svježim i neočekivanim okusom manga. Bavarois je puding jednostavan za pripremu, ali s izvrsnim efektom. Idealan desert za završetak svake večere u slatkoj noti.
Sastojci
- Mlijeko 1/4 dl
- Šlag 2.5 dl
- Žumanjci 3
- Šećer 150 g
- Pistacio, oljušteni i oguljeni 70 g
- Listići želatine 12 g
- Bijela čokolada 30 g
- 1 očišćeni mango 300 g
- Šećer 100 g
Koraci
1.
Počnimo s omekšavanjem želatine u hladnoj vodi. Zatim izmiksajte pistacije dok se ne pretvore u prah, a čokoladu nasjeckajte.
2.
Kad je to gotovo, u posudi pomiješajte žumanjke sa šećerom; dodajte nasjeckane pistacije i zalijte mlijekom.
3.
Smjesu ulijte u lonac, stavite na srednju vatru i zagrijte na 85°C, neprestano miješajući.
4.
Dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
5.
Zatim ulijte smjesu u zdjelu, dodajte nasjeckanu čokoladu; pustite da se potpuno ohladi i umiješajte šlag; ulijte u pojedinačne zdjelice i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata
6.
Ohlađenu poslasticu prelijte salsom od manga
7.
Za umak pomiješajte mango sa šećerom.