Boscaiola umak

  • Kopiraj link u međuspremnik
Boscaiola umak main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
30 Minute
Vrijeme kuhanja
60 Minute
Porcija
4 ljudi
Buket jesenskih mirisa, od grma direktno do stola, s vrganjem, peršinom, majčinom dušicom i kobasicom. Snažan okus umaka Boscaiola, bolji uz čašu dobrog vina, oživljava osjetila iz letargije prve prehlade.
Boscaiola umak ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Umak od rajčice 500 ml
  • Sušeni vrganji 100 g
  • Mljevena teletina 200 g
  • Kobasica 50 g
  • Peršin a nekoliko listova
  • Bosiljak a nekoliko listova
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Češnjak 1 režanj
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Neka suhe gljive odstoje u obilnoj količini tople vode pola sata; pri tome mijenjajte vodu dva puta u tom razdoblju.
2. Uključite ploču za kuhanje.
3. U tavu stavite žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, češnjak i nasjeckani peršin, bosiljak i majčinu dušicu.
4. Pustite tri minute da dobije okus pa dodajte ocijeđene suhe gljive i mljevenu teletinu.
5. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri, zatim ulijte bijelo vino i pustite da ispari.
6. Sada dodajte umak od rajčice, sol i papar i nastavite kuhati oko 45 minuta.