Brza riblja juha

  • Kopiraj link u međuspremnik
Brza riblja juha main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
0 Minute
Porcija
6 ljudi
Srećom, plodovi mora nisu poslastica samo ljeti. U ovoj brzoj juhi pronaći ćete škampe, mlade sipe, škarpine i male lignje. Sto nedostaje? Debela kriška prepečenog kruha za umočiti u ovu ukusnu toplu juhu.
Brza riblja juha ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Vrlo svježa riba raznih vrsta (crvena riba, gambor, sipa, lignje, kozice) 1.500 kg
  • Šafran 1/2 vrećice
  • Celer 1 stabljika
  • Mrkva Pola
  • Poriluk mladi luk
  • Komorač 1 komad
  • Zrele i čvrste rajčice 4
  • Peršin 1 veći prstohvat
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
  • Bijelo vino 1 čaša
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Očistite lignje i ribu; podijelite ih u dva dijela. Repove kozica oljuštite, operite i ostavite sa strane. Filetirajte i narežite ribu.
2. Rajčicama skinite koru i sjemenke, a pulpu nasjeckajte. Očistite i narežite celer, poriluk, mrkvu i komorač.
3. Na ploču za kuhanje stavite lonac s 1 litrom vode, vino i sol, rajčice i povrće narezano na kockice.
4. Prokuhajte pa dodajte sipe i lignje, riblje odreske, škampe i šafran.
5. Pirjajte 15 minuta.
6. Sklonite s vatre, pospite nasjeckanim peršinom, malo mljevenog papra i pokapajte uljem.
7. Poslužite toplo uz, po želji, kriške prepečenog kruha.