Recept s čokoladom, sastojkom dobrim za tijelo i um, koja oslobađa prirodni osjećaj blagostanja koji će se iskusiti i dijeliti.
Sastojci
- Tamna čokoladna 100 g
- Bijela čokolada 100 g
- Svježe napravljen šlag 200 ml
- Šećer 30 g
- Korica naranče 1
- Šafran 1 vrećica
- Tučci šafrana za ukrašavanje 8 komada
Koraci
1.
Uključite indukcijsku ploču, a zatim pritisnite 6TH SENSE gumb i odaberite funkciju Topljenje na zaslonu.
2.
Postavite tavu na ploču i pokrenite funkciju pritiskom na "U redu".
3.
Stavite tamnu čokolade u tavu i ostavite da se potpuno rastopi.
1.
2.
3.
4.
Ponovite isti postupak s bijelom čokoladom u čistoj tavi.
5.
U zdjeli umutite šlag sa šećerom dok ne postane lagano i prozračno.
6.
U zdjelu stavite tamnu čokoladu i dodajte pola šlaga i nježno pomiješajte.
4.
5.
6.
7.
U drugu zdjelu dodajte bijelu čokoladu, preostali šlag i nježno pomiješajte.
8.
Dodajte naribanu narančinu koricu u tamnu čokoladu.
9.
Dodajte šafran u bijelu čokoladu i dobro promiješajte.
7.
10.
Ulijte mouse od tamne čokolade u staklenu posudu i prekrijte musom od bijele čokolade.
11.
Ukrasite kovrčama od kore naranče i šafranom.
12.
Ohladite mousse najmanje sat vremena prije posluživanja.