Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone

  • Kopiraj link u međuspremnik
Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
75 Minute
Vrijeme kuhanja
20 Minute
Porcija
4 ljudi
Recept s čokoladom, sastojkom dobrim za tijelo i um, koja oslobađa prirodni osjećaj blagostanja koji će se iskusiti i dijeliti.
Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Tamna čokoladna 100 g
  • Bijela čokolada 100 g
  • Svježe napravljen šlag 200 ml
  • Šećer 30 g
  • Korica naranče 1
  • Šafran 1 vrećica
  • Tučci šafrana za ukrašavanje 8 komada
Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - video cover

Koraci

1. Uključite indukcijsku ploču, a zatim pritisnite 6TH SENSE gumb i odaberite funkciju Topljenje na zaslonu.
2. Postavite tavu na ploču i pokrenite funkciju pritiskom na "U redu".
3. Stavite tamnu čokolade u tavu i ostavite da se potpuno rastopi.
1. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step1
2. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step2
3. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step3
4. Ponovite isti postupak s bijelom čokoladom u čistoj tavi.
5. U zdjeli umutite šlag sa šećerom dok ne postane lagano i prozračno.
6. U zdjelu stavite tamnu čokoladu i dodajte pola šlaga i nježno pomiješajte.
4. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step4
5. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step5
6. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step6
7. U drugu zdjelu dodajte bijelu čokoladu, preostali šlag i nježno pomiješajte.
8. Dodajte naribanu narančinu koricu u tamnu čokoladu.
9. Dodajte šafran u bijelu čokoladu i dobro promiješajte.
7. Dvobojni čokoladni mousse napravljen s Whirlpool FlexiZone - step7
10. Ulijte mouse od tamne čokolade u staklenu posudu i prekrijte musom od bijele čokolade.
11. Ukrasite kovrčama od kore naranče i šafranom.
12. Ohladite mousse najmanje sat vremena prije posluživanja.