Tajna savršenog fonduea je strpljenje. Sir se mora polako topiti uz beskonačno okretanje kuhače. Ali kada bude gotova, ova krema od sira učinit će sve povrće neodoljivim. Pokušajte sami.
Sastojci
- Fontina sir 400 g
- Punomasno mlijeko 200 g
- Maslac 25 g
- Jaje 4 žumanjka
- Sol prema ukusu
- Artičoke, krumpir i kuhane tikvice 400 g
Koraci
1.
Počnimo s rezanjem sira Fontina, nakon uklanjanja kore.
2.
Stavite lonac na ploču za kuhanje.
3.
U lonac stavite sir, žumanjke, mlijeko i maslac.
4.
Uključi ploču. Za to vrijeme neprestano miješajte dok se tekuća krema ne zgusne.
5.
Maknite posudu s vatre čim se smjesa počne zgušnjavati.
6.
Fondue je spreman za posluživanje s gotovim povrćem.