Fondue s povrćem

  • Kopiraj link u međuspremnik
Fondue s povrćem main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
8 ljudi
Tajna savršenog fonduea je strpljenje. Sir se mora polako topiti uz beskonačno okretanje kuhače. Ali kada bude gotova, ova krema od sira učinit će sve povrće neodoljivim. Pokušajte sami.
Fondue s povrćem ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Fontina sir 400 g
  • Punomasno mlijeko 200 g
  • Maslac 25 g
  • Jaje 4 žumanjka
  • Sol prema ukusu
  • Artičoke, krumpir i kuhane tikvice 400 g

Koraci

1. Počnimo s rezanjem sira Fontina, nakon uklanjanja kore.
2. Stavite lonac na ploču za kuhanje.
3. U lonac stavite sir, žumanjke, mlijeko i maslac.
4. Uključi ploču. Za to vrijeme neprestano miješajte dok se tekuća krema ne zgusne.
5. Maknite posudu s vatre čim se smjesa počne zgušnjavati.
6. Fondue je spreman za posluživanje s gotovim povrćem.