Goveđa pečenka sa sirovim graškom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Goveđa pečenka sa sirovim graškom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
20 Minute
Vrijeme kuhanja
Chefplus: 6 min Crisp + 6 min damping for ertene
Supreme: 8 min Crisp + 6 min damping for ertene
Porcija
4 ljudi
Nježni goveđi file pečen na žaru, pripremljen do savršenstva i poslužen s delikatnom kremom od graška i krumpira.
Goveđa pečenka sa sirovim graškom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Goveđi file 700 g
  • Maslac 50 g
  • Ružmarin 2 grančice
  • Zvjezdani anis 2
  • Klek 1 jušna žlica
  • Svježi grašak 200 g
  • Krumpir 150 g
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
  • Crni papar 1 prstohvat

Koraci

1. Napunite dno posude za paru vodom do naznačene razine. Unutra stavite košaricu, pa dodajte grašak i krumpir narezan na tanke ploške. Stavite poklopac i pecite u mikrovalnoj pećnici na pari na 750 W 6 minuta.
2. U zdjelu dodajte ulje, ružmarin, klekovinu, zvjezdasti anis, sol i papar.
3. FIle ostavite da se mariniraju u ulju i začinima u hladnjaku pola sata.
4. Stavite prazan Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu i postavite na funkciju Crisp 2 minute kako bi se tanjur zagrijao.
5. Crisp tanjur izvadite iz mikrovalne i na njega posložite meso.
6. Ponovno stavite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu i nastavite kuhati, postavljajući mikrovalnu na Crisp funkciju još 4 minute.
7. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na trakice.
8. Servirajte s kremom od graška (maslac i miksani grašak) i krumpirima; žlicom dodajte sirovi grašak i poslužite.
9. Ukrasite šarenim jestivim cvijećem.