Nježni goveđi file pečen na žaru, pripremljen do savršenstva i poslužen s delikatnom kremom od graška i krumpira.
Sastojci
- Goveđi file 700 g
- Maslac 50 g
- Ružmarin 2 grančice
- Zvjezdani anis 2
- Klek 1 jušna žlica
- Svježi grašak 200 g
- Krumpir 150 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
- Crni papar 1 prstohvat
Koraci
1.
Napunite dno posude za paru vodom do naznačene razine. Unutra stavite košaricu, pa dodajte grašak i krumpir narezan na tanke ploške. Stavite poklopac i pecite u mikrovalnoj pećnici na pari na 750 W 6 minuta.
2.
U zdjelu dodajte ulje, ružmarin, klekovinu, zvjezdasti anis, sol i papar.
3.
FIle ostavite da se mariniraju u ulju i začinima u hladnjaku pola sata.
4.
Stavite prazan Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu i postavite na funkciju Crisp 2 minute kako bi se tanjur zagrijao.
5.
Crisp tanjur izvadite iz mikrovalne i na njega posložite meso.
6.
Ponovno stavite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu i nastavite kuhati, postavljajući mikrovalnu na Crisp funkciju još 4 minute.
7.
Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na trakice.
8.
Servirajte s kremom od graška (maslac i miksani grašak) i krumpirima; žlicom dodajte sirovi grašak i poslužite.
9.
Ukrasite šarenim jestivim cvijećem.