Nježno meso puno okusa, popraćeno svježim šarenim umakom. Ovaj recept ima meso kao glavnog protagonistu, uz živahne note majčine dušice, metvice, limuna i peršina: dašak ljeta idealan za sva godišnja doba.
Sastojci
- Goveđi file 4 komada
- Žute i zelene paprike 100 g
- Rajčice 100 g
- Crveni luk 50 g
- Majčina dušica, peršin i metvica 1 veći prstohvat
- Sok od pola limuna
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Očistite sjemenke i sameljite paprike i rajčice.
2.
Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
3.
Nasjeckajte aromatično bilje, file premažite s malo ulja i pospite šakom začinskog bilja te posolite i popaprite.
4.
Povrće stavite u zdjelu, dodajte limunov sok, preostalo ulje i začinsko bilje te začinite solju i paprom.
5.
Pripremite roštilj / ploču za kuhanje s roštilj tavom.
6.
Zagrijte roštilj / roštilj tavu.
7.
Poslažite šnite filea.
8.
Pustite da se zapeku 3-4 minute sa svake strane
9.
Na kraju, svaku krišku prelijte prethodno pripremljenim umakom od povrća.