Goveđi file s umakom od rajčice

  • Kopiraj link u međuspremnik
Goveđi file s umakom od rajčice main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
8 Minute
Porcija
4 ljudi
Nježno meso puno okusa, popraćeno svježim šarenim umakom. Ovaj recept ima meso kao glavnog protagonistu, uz živahne note majčine dušice, metvice, limuna i peršina: dašak ljeta idealan za sva godišnja doba.
Goveđi file s umakom od rajčice ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Goveđi file 4 komada
  • Žute i zelene paprike 100 g
  • Rajčice 100 g
  • Crveni luk 50 g
  • Majčina dušica, peršin i metvica 1 veći prstohvat
  • Sok od pola limuna
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Očistite sjemenke i sameljite paprike i rajčice.
2. Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
3. Nasjeckajte aromatično bilje, file premažite s malo ulja i pospite šakom začinskog bilja te posolite i popaprite.
4. Povrće stavite u zdjelu, dodajte limunov sok, preostalo ulje i začinsko bilje te začinite solju i paprom.
5. Pripremite roštilj / ploču za kuhanje s roštilj tavom.
6. Zagrijte roštilj / roštilj tavu.
7. Poslažite šnite filea.
8. Pustite da se zapeku 3-4 minute sa svake strane
9. Na kraju, svaku krišku prelijte prethodno pripremljenim umakom od povrća.