Jelo s jajima, gljivama i tikvicama

  • Kopiraj link u međuspremnik
Jelo s jajima, gljivama i tikvicama main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
4 ljudi
Cocottine su male tave inspirirane francuskim cocottom. Ova vrsta suđa za kuhanje omogućuje održavanje konstantne temperature i ravnomjernu difuziju topline koja poboljšava okus jaja, gljiva i tikvica.
Jelo s jajima, gljivama i tikvicama ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Jaja 4
  • Gljive 300 g
  • Mala tikvica 2
  • Ljutika 1
  • Peršin i bosiljak a nekoliko listova
  • Sir Ementaler 4 kriške
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
  • Maslac 30 g
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Očistite i narežite gljive; narežite tikvice na male kockice; ogulite i nasjeckajte mladi luk.
2. Na ploču za kuhanje stavite posudu s maslinovim uljem i nasjeckanim mladim lukom i ostavite da odstoji i pusti vodu; dodajte gljive i tikvice i kuhajte na jakoj vatri nekoliko minuta dok ne porumene; posolite i popaprite, maknite s ploče za kuhanje i pospite prethodno pripremljenim začinskim biljem.
3. Povrće rasporedite u kalupe namazane maslacem; dodajte ementaler narezan na sitne komadiće i jaje za svaku posudu.
4. Kuhajte na ploči za kuhanje na srednjoj temperaturi 8-10 minuta.
5. Poslužite vruće u posudi.