Ultimativno jesensko jelo, formom i sastojcima. Neobičan spoj bundeve i kestena zapravo je tipičan za francusku kuhinju. Hrskava slanina nadoknađuje slatkoću osnovnih sastojaka, dajući ovom receptu pravu ravnotežu okusa.
Sastojci
- Bundeva 500 g
- Kestenje 200 g
- Češnjak 1 režanj
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol i papar prema ukusu
- Hrskava panceta 100 g
Koraci
1.
Stavite oguljenu i čistu bundevu bez sjemenki u veliki lonac, zajedno s oguljenim kestenima, režnjem češnjaka, prstohvatom soli, polovicom oljuštene majčine dušice, dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i otprilike jednom litrom vode.
2.
Uključite ploču za kuhanje, stavite lonac i kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne raspadne i kesteni ne omekšaju.
3.
Napravite pire ručnom miješalicom, dodajući malo sirovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, svježe majčine dušice i papra te poslužite prekriveno hrskavom slaninom.