Juha od bundeve

  • Kopiraj link u međuspremnik
Juha od bundeve main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
0 Minute
Porcija
4 ljudi
Ultimativno jesensko jelo, formom i sastojcima. Neobičan spoj bundeve i kestena zapravo je tipičan za francusku kuhinju. Hrskava slanina nadoknađuje slatkoću osnovnih sastojaka, dajući ovom receptu pravu ravnotežu okusa.
Juha od bundeve ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Bundeva 500 g
  • Kestenje 200 g
  • Češnjak 1 režanj
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Sol i papar prema ukusu
  • Hrskava panceta 100 g

Koraci

1. Stavite oguljenu i čistu bundevu bez sjemenki u veliki lonac, zajedno s oguljenim kestenima, režnjem češnjaka, prstohvatom soli, polovicom oljuštene majčine dušice, dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i otprilike jednom litrom vode.
2. Uključite ploču za kuhanje, stavite lonac i kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne raspadne i kesteni ne omekšaju.
3. Napravite pire ručnom miješalicom, dodajući malo sirovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, svježe majčine dušice i papra te poslužite prekriveno hrskavom slaninom.