Jaja, krumpir, sir, krušne mrvice. Iako se često poslužuju kao predjelo, kroketi imaju sve sastojke da budu kompletno jelo. A ako su obogaćeni okusom finog začinskog bilja, uspjeh im je zajamčen.
Sastojci
- Kuhani krumpiri 500 g
- Krušne mrvice 150 g
- Parmezan 60 g
- Brašno 50 g
- Jaja 2
- Kadulja a nekoliko listova
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Začin nekoliko grančica
- Sol i papar prema ukusu
- Ulje kikirikija koliko je potrebno za prženje
Koraci
1.
Počnimo s pire krumpirom dok je još topao.
2.
Ostavite ga da se ohladi pa dodajte brašno, pola krušnih mrvica, majčinu dušicu, sitno mljevene listiće kadulje, jedno jaje, sol, papar i parmezan dok smjesa ne postane glatka.
3.
Zatim mokrim rukama zagrabite komadić krumpirovog tijesta, svakom dajte valjkasti oblik; krokete uvaljajte u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice, pazeći da dobro prianjaju na krokete.
4.
Uključite ploču za kuhanje i na nju postavite prostranu tavu s puno ulja od kikirikija.
5.
Pržite na oko 180°C dok potpuno ne porumene. Ocijedite na papirnatim ubrusima i poslužite vruće!