Kroketi od krumpira sa začinskim biljem

  • Kopiraj link u međuspremnik
Kroketi od krumpira sa začinskim biljem main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
20 Minute
Porcija
4 ljudi
Jaja, krumpir, sir, krušne mrvice. Iako se često poslužuju kao predjelo, kroketi imaju sve sastojke da budu kompletno jelo. A ako su obogaćeni okusom finog začinskog bilja, uspjeh im je zajamčen.
Kroketi od krumpira sa začinskim biljem ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Kuhani krumpiri 500 g
  • Krušne mrvice 150 g
  • Parmezan 60 g
  • Brašno 50 g
  • Jaja 2
  • Kadulja a nekoliko listova
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Začin nekoliko grančica
  • Sol i papar prema ukusu
  • Ulje kikirikija koliko je potrebno za prženje

Koraci

1. Počnimo s pire krumpirom dok je još topao.
2. Ostavite ga da se ohladi pa dodajte brašno, pola krušnih mrvica, majčinu dušicu, sitno mljevene listiće kadulje, jedno jaje, sol, papar i parmezan dok smjesa ne postane glatka.
3. Zatim mokrim rukama zagrabite komadić krumpirovog tijesta, svakom dajte valjkasti oblik; krokete uvaljajte u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice, pazeći da dobro prianjaju na krokete.
4. Uključite ploču za kuhanje i na nju postavite prostranu tavu s puno ulja od kikirikija.
5. Pržite na oko 180°C dok potpuno ne porumene. Ocijedite na papirnatim ubrusima i poslužite vruće!