Meko kuhana jaja s juhom od graška

  • Kopiraj link u međuspremnik
Meko kuhana jaja s juhom od graška main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
0 Minute
Vrijeme kuhanja
12 Minute
Porcija
4 ljudi
Jednostavan i brz recept, gdje jedino što je stvarno važno za uspješno jelo je korištenje super svježih jaja. Dodatak kreme od graška čini ga cjelovitim, ukusnim i energičnim jelom.
Meko kuhana jaja s juhom od graška ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Jaja 4
  • Ocat 2 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu
  • Juha od graška (recept br. 7)
  • Vlasac prema ukusu

Koraci

1. Ulijte pola litre vode u prilično veliki lonac.
2. Neka voda prokuha, dodajte sol i ocat te smanjite vatru (vrijenje mora biti jedva osjetno).
3. Lagano stavite jaja u kipuću vodu.
4. Jaja kuhajte 3-4 minute i ocijedite ih u rupičastoj kuhači preko upijajućeg papira.
5. Zagrijte juhu od graška i malo je prelijte preko svakog tanjura, u sredinu stavite jedno jaje te ga pospite paprom i nasjeckanim vlascem.