Gurmanska verzija odličnog klasičnog jela s uravnoteženom kombinacijom lisnatog tijesta i slatkog vrhnja posluženo u malim ukusnim porcijama, ukrašeno cvijećem i ekstra svježim malinama.
Sastojci
- Lisnato tijesto 150 g
- Žumanjci 4
- Kukuruzni škrob 30 g
- Šećer u prahu 60 g
- Šećer u prahu (za glazuru) 2 pune žlice
- Maline 50 g
- Mahuna vanilije 1
- Mlijeko 200 ml
- Limun ½
Koraci
1.
U zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu glatki i pjenasti.
2.
Dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
3.
Dodajte mlijeko, mahunu vanilije i koricu limuna te dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
4.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom prikladnom za pečenje u mikrovalnoj pećnici i stavite je u mikrovalnu pećnicu: postavite na 750 W, na 2 minute za 2 porcije, 4 minute za 4 porcije.
5.
U međuvremenu razvaljajte lisnato tijesto i narežite ga na pravokutnike široke oko 1 prst.
6.
Pravokutnike stavite na poseban Crisp tanjur i pospite šećerom u prahu.
7.
Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu, izaberite Crisp funkciju i postavite vrijeme pečenja na 11 minuta.
8.
Kad je lisnato tijesto pečeno, sastavite kolač tako da naizmjence slažete slojeve kreme i slojeve lisnatog tijesta vodoravno na lim. Zatim ukrasite malinama i prekrijte malim jestivim cvjetićima.