Mille-feuille s malinama i slatkim vrhnjem

  • Kopiraj link u međuspremnik
Mille-feuille s malinama i slatkim vrhnjem main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
Chefplus: 9 min
Supreme: 11 min
Porcija
4 ljudi
Gurmanska verzija odličnog klasičnog jela s uravnoteženom kombinacijom lisnatog tijesta i slatkog vrhnja posluženo u malim ukusnim porcijama, ukrašeno cvijećem i ekstra svježim malinama.
Mille-feuille s malinama i slatkim vrhnjem ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Lisnato tijesto 150 g
  • Žumanjci 4
  • Kukuruzni škrob 30 g
  • Šećer u prahu 60 g
  • Šećer u prahu (za glazuru) 2 pune žlice
  • Maline 50 g
  • Mahuna vanilije 1
  • Mlijeko 200 ml
  • Limun ½

Koraci

1. U zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu glatki i pjenasti.
2. Dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
3. Dodajte mlijeko, mahunu vanilije i koricu limuna te dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
4. Pokrijte zdjelu prozirnom folijom prikladnom za pečenje u mikrovalnoj pećnici i stavite je u mikrovalnu pećnicu: postavite na 750 W, na 2 minute za 2 porcije, 4 minute za 4 porcije.
5. U međuvremenu razvaljajte lisnato tijesto i narežite ga na pravokutnike široke oko 1 prst.
6. Pravokutnike stavite na poseban Crisp tanjur i pospite šećerom u prahu.
7. Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu, izaberite Crisp funkciju i postavite vrijeme pečenja na 11 minuta.
8. Kad je lisnato tijesto pečeno, sastavite kolač tako da naizmjence slažete slojeve kreme i slojeve lisnatog tijesta vodoravno na lim. Zatim ukrasite malinama i prekrijte malim jestivim cvjetićima.