Moderna, ukusna riblja juha kuhana na pari, poslužena s ukusnim hladnim vrhnjem. Jelo s mnogo različitih okusa, a opet ugodno lagano i dobro uravnoteženo.
Sastojci
- Veliki crveni škampi 4
- Očišćene lignje 50 g
- Svježa tuna 50 g
- Filet brancina 200 g
- Dagnje 200 g
- Školjke 200 g
- Bosiljak 2 lista
- Mažuran 2 lista
- Rajčica šljivar 200 g
- Pinjoli 1 jušna žlica
- Ružičasti papar 1 jušna žlica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
- Bijeli papar 1 prstohvat
Koraci
1.
Cherry rajčice prerežite na pola i stavite u zdjelu s pinjolima, uljem, bosiljkom, soli i paprom. Izblendajte i ostavite sa strane.
2.
Tunu sitno nasjeckajte nožem tako da dobijete tartar i ostavite sa strane.
3.
Napunite dno posude za paru vodom do naznačene razine. Dodajte preostali bosiljak, mažuran i ružičasti papar te umetnite dublju košaricu.
4.
Dagnje i školjke stavite u košaru, prekrijte međuumetkom, dodajte vodu do naznačene razine i stavite drugu najnižu košaru.
5.
Stavite ribu u košaru i zatvorite poklopcem kuhala na pari.
6.
Na dno tanjura ulijte kremu od cherry rajčica i dodajte ribu kuhanu na pari.
7.
Dodajte očišćene školjke i ukrasite začinskim biljem razmućenim u ulju i jestivim cvijećem u kontrastnim bojama.