Moderna riblja juha

  • Kopiraj link u međuspremnik
Moderna riblja juha main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
Chefplus: 6 min
Supreme: 5 min
Porcija
4 ljudi
Moderna, ukusna riblja juha kuhana na pari, poslužena s ukusnim hladnim vrhnjem. Jelo s mnogo različitih okusa, a opet ugodno lagano i dobro uravnoteženo.
Moderna riblja juha ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Veliki crveni škampi 4
  • Očišćene lignje 50 g
  • Svježa tuna 50 g
  • Filet brancina 200 g
  • Dagnje 200 g
  • Školjke 200 g
  • Bosiljak 2 lista
  • Mažuran 2 lista
  • Rajčica šljivar 200 g
  • Pinjoli 1 jušna žlica
  • Ružičasti papar 1 jušna žlica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
  • Bijeli papar 1 prstohvat

Koraci

1. Cherry rajčice prerežite na pola i stavite u zdjelu s pinjolima, uljem, bosiljkom, soli i paprom. Izblendajte i ostavite sa strane.
2. Tunu sitno nasjeckajte nožem tako da dobijete tartar i ostavite sa strane.
3. Napunite dno posude za paru vodom do naznačene razine. Dodajte preostali bosiljak, mažuran i ružičasti papar te umetnite dublju košaricu.
4. Dagnje i školjke stavite u košaru, prekrijte međuumetkom, dodajte vodu do naznačene razine i stavite drugu najnižu košaru.
5. Stavite ribu u košaru i zatvorite poklopcem kuhala na pari.
6. Na dno tanjura ulijte kremu od cherry rajčica i dodajte ribu kuhanu na pari.
7. Dodajte očišćene školjke i ukrasite začinskim biljem razmućenim u ulju i jestivim cvijećem u kontrastnim bojama.