Potpuno zeleno jelo, s mnogo različitih aroma i začinima obogaćenim šampanjskim octom i aromatičnim biljem.
Sastojci
- Zelene mahune 50 g
- Friggitelli paprike (slatke talijanske paprike) 50 g
- Listovi blitve 4
- Tikvice sa cvjetovima 100 g
- Cvjetovi tikvice 4
- Šampanjski ocat 20 ml
- Peršin 20 g
Koraci
1.
Tikvice narežite na kockice, kao i cvjetove tikvica.
2.
Stavite ulje, začinsko bilje, šampanjski ocat, sol i papar u blender.
3.
Miksajte 2 minute i propasirajte kroz cjedilo da dobijete glatki, baršunasti umak.
4.
Friggitelli paprike narežite na ploške, a mahune prerežite po dužini.
5.
Dno posude za kuhanje na pari napunite vodom do naznačene razine, ubacite košaru i u nju posložite svo nasjeckano povrće te poklopite poklopcem.
6.
Stavite nastavak za kuhanje na paru u mikrovalnu, odaberite funkciju Steam (Para) i postavite vrijeme na 7 minuta.
7.
Rasporedite povrće na tanjur oblikujući malu hrpicu, začinite uljem i mješavinom začinskog bilja i ukrasite jestivim cvjetovima.