Ohlađeni povrtni gazpacho

  • Kopiraj link u međuspremnik
Ohlađeni povrtni gazpacho main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
20 Minute
Vrijeme kuhanja
20 Minute
Porcija
4 ljudi
Sve boje i energija ljeta nalaze se u ovom gazpacho receptu s povrćem, koje je lagano blanširano i ohlađeno u vodi i ledu kako bi sačuvalo svoju boju, a samim time i svu svoju energiju.
Ohlađeni povrtni gazpacho ingredients
Vegetarijanska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Cikla 200 g
  • Žute mrkve 100 g
  • Zelene paprike 50 g
  • Rajčice 200 g
  • Jabučni ocat 30 ml
  • Extra djevičansko maslinovo ulje 4 žlice
  • Sol
Ohlađeni povrtni gazpacho - video cover

Koraci

1. Stavite 2 lonca s vodom na indukcijsku ploču
2. Lagano posolite i postavite funkciju Boiling (Ključanja)
3. Ogulite mrkve i izrežite ih na komade
1. Ohlađeni povrtni gazpacho - step1
2. Ohlađeni povrtni gazpacho - step2
3. Ohlađeni povrtni gazpacho - step3
4. Uronite ih u kipuću vodu
5. Izrežite paprike na trake, a zatim na komade i uronite ih u drugi lonac
6. Ocijedite povrće i prebacite u zdjelu s vodom i ledom
4. Ohlađeni povrtni gazpacho - step4
5. Ohlađeni povrtni gazpacho - step5
6. Ohlađeni povrtni gazpacho - step6
7. Ponovite isti proces s ciklom
8. Izrežite dno rajčice i umočite ih 1 minutu u vodu
9. Ocijedite i prebacite u ledenu vodu
7. Ohlađeni povrtni gazpacho - step7
8. Ohlađeni povrtni gazpacho - step8
9. Ohlađeni povrtni gazpacho - step9
10. Kad se ohlade, uklonite koru s njih
11. Ocijedite ciklu i stavite je sa strane
12. Pomiješajte povrće s ocatom, uljem, prstohvatom soli i 2 kockice leda
10. Ohlađeni povrtni gazpacho - step10
11. Ohlađeni povrtni gazpacho - step11
12. Ohlađeni povrtni gazpacho - step12
13. Spojite slojeve u čaše uz pomoć žlice kako biste pomiješali boje i poslužite
13. Ohlađeni povrtni gazpacho - step13