Sve boje i energija ljeta nalaze se u ovom gazpacho receptu s povrćem, koje je lagano blanširano i ohlađeno u vodi i ledu kako bi sačuvalo svoju boju, a samim time i svu svoju energiju.
Sastojci
- Cikla 200 g
- Žute mrkve 100 g
- Zelene paprike 50 g
- Rajčice 200 g
- Jabučni ocat 30 ml
- Extra djevičansko maslinovo ulje 4 žlice
- Sol
Koraci
1.
Stavite 2 lonca s vodom na indukcijsku ploču
2.
Lagano posolite i postavite funkciju Boiling (Ključanja)
3.
Ogulite mrkve i izrežite ih na komade
1.
2.
3.
4.
Uronite ih u kipuću vodu
5.
Izrežite paprike na trake, a zatim na komade i uronite ih u drugi lonac
6.
Ocijedite povrće i prebacite u zdjelu s vodom i ledom
4.
5.
6.
7.
Ponovite isti proces s ciklom
8.
Izrežite dno rajčice i umočite ih 1 minutu u vodu
9.
Ocijedite i prebacite u ledenu vodu
7.
8.
9.
10.
Kad se ohlade, uklonite koru s njih
11.
Ocijedite ciklu i stavite je sa strane
12.
Pomiješajte povrće s ocatom, uljem, prstohvatom soli i 2 kockice leda
10.
11.
12.
13.
Spojite slojeve u čaše uz pomoć žlice kako biste pomiješali boje i poslužite
13.