U ovom pripravku na bazi kraljevskih kozica (mazzancolle) i brancina, svježina mora oživljena je oporim okusom đumbira, drevnog začina koji u mnogim suvremenim recepturama dobiva novu notu. Ljubitelji morskih plodova neće biti razočarani jer je ovaj spoj zaista uspješan.
Sastojci
- Sirova pulpa od škampa 150 g
- Filet brancina (ili orade). 150 g
- Narezana štruca kruha 2 kriške
- Limunova korica 1
- Kopar nekoliko grančica
- Mažuran 2 grančice
- Đumbir 1 komad
- Sol i papar prema ukusu
- Jaje 1
- Sjeckani bademi 40 g
- Krušne mrvice prema ukusu
- Ulje kikirikija
Koraci
1.
Za početak, očistite škampe: odstranite im ljuske i repove te ih očistite.
2.
Zatim isperite hladnom vodom i grubo nasjeckajte nožem.
3.
Filete brancina (ili orade) očistite od kože, ljuskica i kostiju te ih nožem za rezanje (velikim kuhinjskim nožem) narežite na male kockice.
4.
U mikseru izmiksajte narezani kruh bez kore sa začinskim biljem pa dodajte jaje.
5.
U zdjeli pomiješajte ribu i meso školjkaša, začinite limunovom koricom, dodajte sok od đumbira dobiven tako da na komad bijelog papirnatog ubrusa naribate korijen, odmah ga tako i ocijedite, pa začinite solju i paprom.
6.
Dovršite smjesu dodavanjem kruha i smjese od začinskog bilja i mokrim rukama oblikujte male kuglice promjera 2 cm; ako je smjesa premekana, učvrstite je dodajući nekoliko žlica krušnih mrvica.
7.
Kuglice zatim uvaljati u krušne mrvice pomiješane s bademima.
8.
Upalite ploču za kuhanje, stavite na nju veliki lonac s puno ulja od kikirikija i pržite na oko 170°. Poslužite odmah.