Okruglice od plodova mora i đumbira

  • Kopiraj link u međuspremnik
Okruglice od plodova mora i đumbira main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
4 ljudi
U ovom pripravku na bazi kraljevskih kozica (mazzancolle) i brancina, svježina mora oživljena je oporim okusom đumbira, drevnog začina koji u mnogim suvremenim recepturama dobiva novu notu. Ljubitelji morskih plodova neće biti razočarani jer je ovaj spoj zaista uspješan.
Okruglice od plodova mora i đumbira ingredients
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Sirova pulpa od škampa 150 g
  • Filet brancina (ili orade). 150 g
  • Narezana štruca kruha 2 kriške
  • Limunova korica 1
  • Kopar nekoliko grančica
  • Mažuran 2 grančice
  • Đumbir 1 komad
  • Sol i papar prema ukusu
  • Jaje 1
  • Sjeckani bademi 40 g
  • Krušne mrvice prema ukusu
  • Ulje kikirikija

Koraci

1. Za početak, očistite škampe: odstranite im ljuske i repove te ih očistite.
2. Zatim isperite hladnom vodom i grubo nasjeckajte nožem.
3. Filete brancina (ili orade) očistite od kože, ljuskica i kostiju te ih nožem za rezanje (velikim kuhinjskim nožem) narežite na male kockice.
4. U mikseru izmiksajte narezani kruh bez kore sa začinskim biljem pa dodajte jaje.
5. U zdjeli pomiješajte ribu i meso školjkaša, začinite limunovom koricom, dodajte sok od đumbira dobiven tako da na komad bijelog papirnatog ubrusa naribate korijen, odmah ga tako i ocijedite, pa začinite solju i paprom.
6. Dovršite smjesu dodavanjem kruha i smjese od začinskog bilja i mokrim rukama oblikujte male kuglice promjera 2 cm; ako je smjesa premekana, učvrstite je dodajući nekoliko žlica krušnih mrvica.
7. Kuglice zatim uvaljati u krušne mrvice pomiješane s bademima.
8. Upalite ploču za kuhanje, stavite na nju veliki lonac s puno ulja od kikirikija i pržite na oko 170°. Poslužite odmah.