Omlet sa šparogama, praškom šunkom i sirom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Omlet sa šparogama, praškom šunkom i sirom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
8 Minute
Porcija
4 ljudi
Omlet je jedan od najpoznatijih recepata francuske tradicije. Za razliku od naše fritaje, u omlet se nadjev dodaje nakon kuhanja, pazeći da smjesa mora biti malo tekuća. Nekoliko minuta... et voilà, spremno je za uživanje.
Omlet sa šparogama, praškom šunkom i sirom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Jaja 4
  • Kuhane šparoge 12
  • Praška šunka 100 g
  • Dimljeni žilasti sir 80 g
  • Maslac 2 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, istucite jaja i začinite ih solju i paprom.
2. Uključite ploču za kuhanje.
3. Na ploču stavite neprijanjajuću tavu namazanu maslacem.
4. Zatim ulijte četvrtinu smjese od jaja i na jednu polovicu omleta poslažite trakice sira, kriške praške šunke i 3 šparoge.
5. Omlet preklopite u oblik džepa, kuhajte nekoliko minuta i poslužite vruć.