Orada je lagana i mirisna riba. Činjenica da je sastavni dio mnogih dijeta ne smije nas natjerati da povjerujemo da nije ukusna. Pokušajte pojačati njenu aromu s malo narančine korice i nekoliko sjemenki komorača; dobit ćete izvrsno jelo.
Sastojci
- Fileti orade 4
- Komorač 2
- Bijelo vino pola čaše
- Maslac 30 g
- Narančina kora narezana na trakice 1
- Ulje 1 jušna žlica
- Bosiljak A nekoliko listova
- Sjeme komorača 1 čajna žličica
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Premažite filete orade maslinovim uljem, pospite sjemenkama komorača, polovicom nasjeckanog bosiljka i malim trakicama narančine kore, soli i paprom
2.
Zatim očistite komorač i narežite na tanke trakice.
3.
Stavite tavu na ploču za kuhanje.
4.
Dodajte maslac da se otopi
5.
Dodajte komorač, pržite 2 minute, posolite, zalijte bijelim vinom i pustite da ispari
6.
Zatim komorač ostavite sa strane i u tavu stavite filete orade; popržite ih s obje strane, a onda vratite komorač i pospite preostalim bosiljkom i koricom naranče. Poslužite odmah