Orada s komoračem

  • Kopiraj link u međuspremnik
Orada s komoračem main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
4 ljudi
Orada je lagana i mirisna riba. Činjenica da je sastavni dio mnogih dijeta ne smije nas natjerati da povjerujemo da nije ukusna. Pokušajte pojačati njenu aromu s malo narančine korice i nekoliko sjemenki komorača; dobit ćete izvrsno jelo.
Orada s komoračem ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Fileti orade 4
  • Komorač 2
  • Bijelo vino pola čaše
  • Maslac 30 g
  • Narančina kora narezana na trakice 1
  • Ulje 1 jušna žlica
  • Bosiljak A nekoliko listova
  • Sjeme komorača 1 čajna žličica
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Premažite filete orade maslinovim uljem, pospite sjemenkama komorača, polovicom nasjeckanog bosiljka i malim trakicama narančine kore, soli i paprom
2. Zatim očistite komorač i narežite na tanke trakice.
3. Stavite tavu na ploču za kuhanje.
4. Dodajte maslac da se otopi
5. Dodajte komorač, pržite 2 minute, posolite, zalijte bijelim vinom i pustite da ispari
6. Zatim komorač ostavite sa strane i u tavu stavite filete orade; popržite ih s obje strane, a onda vratite komorač i pospite preostalim bosiljkom i koricom naranče. Poslužite odmah