Panna cotta od kave i kardamoma

  • Kopiraj link u međuspremnik
Panna cotta od kave i kardamoma main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
4 ljudi
Kada pričamo o kremama, prvo nam na pamet padne pannacotta, puding nastao u Pijemontu, a sada svjetski poznat. To ne znači da više ne može oduševiti: jedna žličica instant kave dovoljna je da napravite ukusnu verziju.
Panna cotta od kave i kardamoma ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Mileram 1/2 l
  • Šećer 80 g
  • Instant kava 1 jušna žlica
  • Listići želatine 10 g
  • Mahune kardamoma 2
  • Vanilija 1 mahuna
  • Vafli

Koraci

1. Počnimo s omekšavanjem listova želatine u hladnoj vodi.
2. Zatim stavite tavu na ploču za kuhanje.
3. Ulijte vrhnje u lonac zajedno sa šećerom, mahunom kardamoma i mahunom vanilije prepolovljenom na pola.
4. Zakuhajte.
5. Sada dodajte ocijeđenu želatinu i instant kavu
6. Sipajte smjesu u kalupe, ostavite da se ohladi i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
7. Na kraju, poslužite kolač ukrašen vaflima.