Pureće meso je među najlakšim mesom i, baš zato što je tako delikatno, važno je odabrati prave sastojke za njega. Uz ovu kombinaciju limuna, špinata i oraha sigurno ćete na svoj stol poslužiti uravnoteženo i ukusno pečenje.
Sastojci
- Pureća prsa 1
- Slanina 150 g
- Tvrdi sir tipa Edamer 70 g
- Špinat, kuhan i dobro ocijeđen 500 g
- Korica od dva limuna
- Orasi 100 g
- Kadulja i ružmarin prema ukusu
- Bijelo vino pola čaše
- Češnjak 1 režanj
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Za početak, pureća prsa pospite solju i paprom.
2.
Potom ih punite špinatom, nasjeckanim orasima, naribanim limunom i edamer sirom.
3.
Zatim zarolajte pureća prsa, omotajte ih slaninom i zavežite kuharskom špagom.
4.
Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite prostranu posudu s visokim stranicama (kao za složenac).
5.
Ulijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte režanj češnjaka, kadulju i ružmarin.
6.
Pustite da se sastojci dobro izmiješaju na srednjoj vatri, a zatim položite meso na aromatičnu smjesu.
7.
Popržite meso sa svih strana, zalijte bijelim vinom i pustite da ispari, zatim posolite, popaprite i poklopite.
8.
Kuhajte na srednjoj vatri oko 50 minuta ostavljajući lonac nepokriven zadnjih 10 minuta.