Pečena puretina sa špinatom i limunom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pečena puretina sa špinatom i limunom main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
60 Minute
Porcija
6 ljudi
Pureće meso je među najlakšim mesom i, baš zato što je tako delikatno, važno je odabrati prave sastojke za njega. Uz ovu kombinaciju limuna, špinata i oraha sigurno ćete na svoj stol poslužiti uravnoteženo i ukusno pečenje.
Pečena puretina sa špinatom i limunom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Pureća prsa 1
  • Slanina 150 g
  • Tvrdi sir tipa Edamer 70 g
  • Špinat, kuhan i dobro ocijeđen 500 g
  • Korica od dva limuna
  • Orasi 100 g
  • Kadulja i ružmarin prema ukusu
  • Bijelo vino pola čaše
  • Češnjak 1 režanj
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, pureća prsa pospite solju i paprom.
2. Potom ih punite špinatom, nasjeckanim orasima, naribanim limunom i edamer sirom.
3. Zatim zarolajte pureća prsa, omotajte ih slaninom i zavežite kuharskom špagom.
4. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite prostranu posudu s visokim stranicama (kao za složenac).
5. Ulijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte režanj češnjaka, kadulju i ružmarin.
6. Pustite da se sastojci dobro izmiješaju na srednjoj vatri, a zatim položite meso na aromatičnu smjesu.
7. Popržite meso sa svih strana, zalijte bijelim vinom i pustite da ispari, zatim posolite, popaprite i poklopite.
8. Kuhajte na srednjoj vatri oko 50 minuta ostavljajući lonac nepokriven zadnjih 10 minuta.