Piletina s maslinama i narančom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Piletina s maslinama i narančom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
120 Minute
Vrijeme kuhanja
40 Minute
Porcija
4 ljudi
Sam naziv ovog recepta asocira na gurmansku profinjenost, a okus nikada ne iznevjeri prvi dojam kojeg steknete. To je savršeno glavno jelo za važnu večeru, pogotovo ako želite dobiti vrijednost za uloženi novac.
Piletina s maslinama i narančom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Pileća prsa 1
  • Naranča 1
  • Teggiasche ili tamne masline sušene u ulju 2 pune žlice
  • Cherry rajčica 1 grančica
  • Bijelo vino pola čaše
  • Mažuran 1 grančica
  • Kadulja a nekoliko listova
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Češnjak 1 režanj
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Započnite s mariniranjem piletine nekoliko sati u bijelom vinu, kori naranče, polovici začinskog bilja i žlici ulja.
2. Zatim u tavu dodajte žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kadulju, mažuran i majčinu dušicu (nešto ostavite sa strane za kasnije) i režanj češnjaka; kuhajte par minuta pa na to poslažite dvije polovice piletine izvađene iz marinade.
3. Zapržite s obje strane, dodajte sok od naranče i masline i nastavite kuhati oko pola sata, pokrivši poklopcem.
4. Dodajte cherry rajčice narezane na četvrtine i preostalo začinsko bilje te kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.