Pire od brokule i cvjetače s timijanom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pire od brokule i cvjetače s timijanom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
22 Minute
Porcija
8 ljudi
Ako je istina da ne vole baš svi brokulu i cvjetaču, pokušajte ih staviti na stol prerušene u delikatni pire: malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ova delicija je spremna osvojiti sve, čak i one mlađe.
Pire od brokule i cvjetače s timijanom ingredients
Bez glutenska
Veganska
Raznovrsna

Sastojci

  • Cvjetići brokule 500 g
  • Karfiol 500 g
  • Češnjak 1 režanj
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Počnimo s čišćenjem brokule i cvjetače i uklanjanjem najtvrđih dijelova stabljike. Podijelite ih na cvjetiće.
2. Stavite posudu na ploču za kuhanje, dodajte 1 litru vode, češanj češnjaka, nekoliko listića majčine dušice i sol.
3. Zakuhajte i izvadite češnjak.
4. Vrijeme je da dodate cvjetove brokule i cvjetače
5. Kuhajte 12-15 minuta dok ne omekšaju; miješajte ručnim mikserom dodajući ulje u sitnim nitima. Začinite nasjeckanom majčinom dušicom i paprom.