Ako je istina da ne vole baš svi brokulu i cvjetaču, pokušajte ih staviti na stol prerušene u delikatni pire: malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ova delicija je spremna osvojiti sve, čak i one mlađe.
Sastojci
- Cvjetići brokule 500 g
- Karfiol 500 g
- Češnjak 1 režanj
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Počnimo s čišćenjem brokule i cvjetače i uklanjanjem najtvrđih dijelova stabljike.
Podijelite ih na cvjetiće.
2.
Stavite posudu na ploču za kuhanje, dodajte 1 litru vode, češanj češnjaka, nekoliko listića majčine dušice i sol.
3.
Zakuhajte i izvadite češnjak.
4.
Vrijeme je da dodate cvjetove brokule i cvjetače
5.
Kuhajte 12-15 minuta dok ne omekšaju; miješajte ručnim mikserom dodajući ulje u sitnim nitima. Začinite nasjeckanom majčinom dušicom i paprom.