Pirjane punjene artičoke

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pirjane punjene artičoke main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
70 Minute
Porcija
4 ljudi
Punjene artičoke u tavi možete poslužiti kao prilog ili zasebno jelo, posebnost ovog recepta je ravnoteža blago gorkastpg okusa artičoke i slatkoće sira
Pirjane punjene artičoke ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Artičoke 4
  • Kriške starog kruha 2
  • Pecorino sir 50 g
  • Edamer ili mozzarella sir 50 g
  • Parmezan 30 g
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Peršin A nekoliko listova
  • Metvica A nekoliko listova
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Češnjak 1 režanj
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, uklonite čvrste vanjske listove artičoke i očistite unutrašnjost vrhom noža kako biste uklonili niti korjenčića na dnu.
2. Pripremite nadjev: skinite koru i sameljite kruh u blenderu zajedno sa sirom, oljuštenom majčinom dušicom, peršinom i metvicom.
3. Napunite artičoke čvrsto pritiskajući da se nadjev zbije.
4. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite prostranu posudu na vatru.
5. Dodajte nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, režanj češnjaka i nekoliko grančica majčine dušice: također postavite artičoke kako nadjev ne bi izašao tijekom kuhanja.
6. Dodajte sol i papar i kuhajte na srednje niskoj temperaturi 1 sat, miješajući sa svih strana uz poklopac.
7. Po potrebi dodajte žlicu vode da se artičoke skuhaju. Poslužite vruće.