Punjene artičoke u tavi možete poslužiti kao prilog ili zasebno jelo, posebnost ovog recepta je ravnoteža blago gorkastpg okusa artičoke i slatkoće sira
Sastojci
- Artičoke 4
- Kriške starog kruha 2
- Pecorino sir 50 g
- Edamer ili mozzarella sir 50 g
- Parmezan 30 g
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Peršin A nekoliko listova
- Metvica A nekoliko listova
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Češnjak 1 režanj
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Za početak, uklonite čvrste vanjske listove artičoke i očistite unutrašnjost vrhom noža kako biste uklonili niti korjenčića na dnu.
2.
Pripremite nadjev: skinite koru i sameljite kruh u blenderu zajedno sa sirom, oljuštenom majčinom dušicom, peršinom i metvicom.
3.
Napunite artičoke čvrsto pritiskajući da se nadjev zbije.
4.
Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite prostranu posudu na vatru.
5.
Dodajte nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, režanj češnjaka i nekoliko grančica majčine dušice: također postavite artičoke kako nadjev ne bi izašao tijekom kuhanja.
6.
Dodajte sol i papar i kuhajte na srednje niskoj temperaturi 1 sat, miješajući sa svih strana uz poklopac.
7.
Po potrebi dodajte žlicu vode da se artičoke skuhaju. Poslužite vruće.