Remoulade umak ima francusko podrijetlo. Za pripremu napravite svježu majonezu i dodajte nasjeckane kapare, kisele krastavce i aromatično bilje. Njegov pikantni okus čini ga idealnom nadopunom za Bollito, kralja zimskih recepata.
Sastojci
- Goveđi file 1.2 kg
- Mrkva 3
- Poriluk 2
- Stabljika celera 4
- Krumpiri 2
- Luk s 3 štapića klinčića 1
- Peršin 2 grančice
- Lovor 2 lista
- Krupna Sol
- Papar u zrnu
- Remulada ili zeleni umak
Koraci
1.
Za početak očistite povrće: mrkvu i krumpir ogulite, celeru uklonite listove, kao i korijen i zelene dijelove poriluka.
2.
Ulijte 3 litre vode u lonac i stavite na štednjak, dodajte sol, povrće, papar i začinsko bilje.
3.
Vodu kuhajte desetak minuta.
4.
Dodajte file i pirjajte 10-15 minuta; meso treba biti roze boje u sredini.
5.
Na kraju poslužite narezani file s nasjeckanim povrćem, preliven umakom.