Pirjani juneći file s povrćem preliven remuladom ili zelenim umakom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pirjani juneći file s povrćem preliven remuladom ili zelenim umakom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
35 Minute
Porcija
6 ljudi
Remoulade umak ima francusko podrijetlo. Za pripremu napravite svježu majonezu i dodajte nasjeckane kapare, kisele krastavce i aromatično bilje. Njegov pikantni okus čini ga idealnom nadopunom za Bollito, kralja zimskih recepata.
Pirjani juneći file s povrćem preliven remuladom ili zelenim umakom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Goveđi file 1.2 kg
  • Mrkva 3
  • Poriluk 2
  • Stabljika celera 4
  • Krumpiri 2
  • Luk s 3 štapića klinčića 1
  • Peršin 2 grančice
  • Lovor 2 lista
  • Krupna Sol
  • Papar u zrnu
  • Remulada ili zeleni umak

Koraci

1. Za početak očistite povrće: mrkvu i krumpir ogulite, celeru uklonite listove, kao i korijen i zelene dijelove poriluka.
2. Ulijte 3 litre vode u lonac i stavite na štednjak, dodajte sol, povrće, papar i začinsko bilje.
3. Vodu kuhajte desetak minuta.
4. Dodajte file i pirjajte 10-15 minuta; meso treba biti roze boje u sredini.
5. Na kraju poslužite narezani file s nasjeckanim povrćem, preliven umakom.