Uistinu je potrebno malo da se pripremi predjelo drugačije od uobičajenog. U ovom brzom receptu, dva sloja mekog focaccia kruha skrivaju nadjev od povrća izvrsnog okusa, prvi od mnogih mogućih nadjeva s kojima možete eksperimentirati.
Sastojci
- 00 brašno 500 g
- Mlijeko 180 ml
- Voda 80 ml
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
- Suhi kvasac za slane kolače 1 vrećica
- Šećer 1 čajna žličica
- Sol 2 čajne žličice
- - Za punjenje trebat će vam:
- Patlidžan srednje veličine 2
- Cherry rajčica 200 g
- Bosiljak 1 veći prstohvat
- Parmesan sir 50 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
Koraci
1.
Za početak operite patlidžane, odstranite im peteljke i narežite ih na kockice veličine 1 cm.
Pospite ih solju, držite ih pritisnutim težinom oko sat vremena da puste vodu, zatim ih isperite pod mlazom vode i obrišite ih da uklonite vodu.
Operite rajčice i narežite ih na kolutove.
2.
Sada stavite veliku količinu ekstra djevičanskog maslinovog ulja u neprijanjajuću tavu i,i kada se zagrije, dodajte kockice patlidžana.
Pirjajte na srednjoj vatri uz miješanje oko 25 minuta.
Dodajte rajčice i bosiljak i kuhajte 5-10 minuta.
Izvadite povrće na tanjur.
3.
Prijeđimo na tijesto: u zdjeli pomiješajte brašno s mlijekom sobne temperature, vodom, soli, šećerom, praškom za pecivo i uljem da dobijete mekano, ali čvrsto tijesto.
Ostavite sa strane oko 20 minuta.
4.
Tijesto presijecite na dvije polovice od kojih je jedna veća od druge i svaku razvaljajte valjkom za tijesto.
Lagano namastite neprijanjajuću tavu koju ste prethodno koristili za povrće i uključite ploču za kuhanje.
Veću polovicu tijesta položite na dno tave, na nju preliti patlidžan i pospite parmezanom.
Zatim prekrijte drugom pločom tijesta i zatvorite focacciu tako da čvrsto spojite rubove.
5.
Pokrijte poklopcem i pecite 7 minuta sa svake strane.
Poslužite vruće.