Pržene kuglice od dizanog tijesta s mozzarellom i pancetom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pržene kuglice od dizanog tijesta s mozzarellom i pancetom main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
10 ljudi
Mozzarella i panceta: slatka i mekana prva, hrskava i aromatična druga. Njihov delikatan kontrast čini središte ovog jela. Jedina mana ovih predjela? Ne možete stati na samo jednoj.
Pržene kuglice od dizanog tijesta s mozzarellom i pancetom ingredients
Raznovrsna

Sastojci

  • 00 brašno 300 g
  • Slanina 80 g
  • Pivski kvasac 8 g
  • Sol 2 čajne žličice
  • Šećer 1 čajna žličica
  • Mozzarella 100 g
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
  • Voda prema ukusu
  • Ulje kikirikija

Koraci

1. Za početak, u zdjeli pomiješajte brašno, izmrvljeni kvasac, sol, šećer, ulje i toliko vode da dobijete mekano tijesto: snažno mijesite 10 minuta na pobrašnjenoj površini, a zatim ostavite tijesto da se diže 2 sata na toplom i suhom mjestu .
2. Tijesto podijelite na 10 dijelova i, bez ponovnog miješenja, brzo napravite kuglu od svake dijela, stavljajući u sredinu malo mozzarelle i sitno narezane kockice slanine.
3. Ostavite kuglice tijesta sa strane trideset minuta na sobnoj temperaturi i dalje od propuha.
4. Zatim uključite ploču za kuhanje, na nju stavite lonac s puno ulja od kikirikija; zagrijte na 180°.
5. Kuglice od tijesta pržite dok ne porumene, ocijedite na papirnatim ubrusima i jedite vruće.