Mozzarella i panceta: slatka i mekana prva, hrskava i aromatična druga. Njihov delikatan kontrast čini središte ovog jela. Jedina mana ovih predjela? Ne možete stati na samo jednoj.
Sastojci
- 00 brašno 300 g
- Slanina 80 g
- Pivski kvasac 8 g
- Sol 2 čajne žličice
- Šećer 1 čajna žličica
- Mozzarella 100 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
- Voda prema ukusu
- Ulje kikirikija
Koraci
1.
Za početak, u zdjeli pomiješajte brašno, izmrvljeni kvasac, sol, šećer, ulje i toliko vode da dobijete mekano tijesto: snažno mijesite 10 minuta na pobrašnjenoj površini, a zatim ostavite tijesto da se diže 2 sata na toplom i suhom mjestu .
2.
Tijesto podijelite na 10 dijelova i, bez ponovnog miješenja, brzo napravite kuglu od svake dijela, stavljajući u sredinu malo mozzarelle i sitno narezane kockice slanine.
3.
Ostavite kuglice tijesta sa strane trideset minuta na sobnoj temperaturi i dalje od propuha.
4.
Zatim uključite ploču za kuhanje, na nju stavite lonac s puno ulja od kikirikija; zagrijte na 180°.
5.
Kuglice od tijesta pržite dok ne porumene, ocijedite na papirnatim ubrusima i jedite vruće.