Ratatouille od povrća

  • Kopiraj link u međuspremnik
Ratatouille od povrća main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
25 Minute
Porcija
4 ljudi
Ratatouille je prilog francuske tradicije, vrlo sličan talijanskoj Caponati. Njegov okus, obogaćen brojnim povrćem i dinstanjem, čini ga savršenim prilogom velikom broju drugih jela, kojima daje dašak živosti.
Ratatouille od povrća ingredients
Veganska
Raznovrsna

Sastojci

  • Tikvice 3
  • Mrkva 3
  • Krumpiri 2
  • Patlidžan srednje veličine 1
  • Papar 1
  • Češnjak 1 režanj
  • Lovor 3 lista
  • Paprika prema ukusu
  • Curry (Kari) 1 prstohvat
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Sol prema ukusu

Koraci

1. Počnimo s guljenjem mrkve i krumpira te čišćenjem ostalog povrća.
2. Zatim narežite tikvice, krumpir i patlidžan na kockice, mrkvu i papriku na kockice.
3. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite veliku tavu.
4. Dodajte nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, češnjak, lovor, papriku i curry (kari) u prahu i pustite da se okusi pomiješaju.
5. Dodajte krumpir i papriku i kuhajte oko 10 minuta.
6. Sada dodajte mrkvu, tikvicu i patlidžan i kuhajte oko 40 minuta.
7. Poslužite vruće