Ražnjići od kozica, limete i ananasa sa salsom od avokada

  • Kopiraj link u međuspremnik
Ražnjići od kozica, limete i ananasa sa salsom od avokada main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
40 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
4 ljudi
Kraljevske kozice, ananas i lagani umak od grčkog jogurta i avokada: tropski spoj koji će vaša osjetila odvesti na karipsku plažu. Idealan recept za sjajno posluživanje predjela ili glavnog jela, možda samo u ljetnim večerima.
Ražnjići od kozica, limete i ananasa sa salsom od avokada ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Kozice 12
  • Limeta 2
  • Lovorovo lišće 8
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Pola ananasa
  • Sol prema ukusu
  • - Za pripremu umaka od avokada:
  • Jedan zreli avokado 1
  • Grčki jogurt 120 g
  • Metvica a nekoliko listova
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 jušna žlica
  • Sol i crni papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, ogulite kozice i operite ih pod mlazom vode.
2. Zatim ih 30 minuta marinirajte u marinadi od soka limete, žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli i papra.
3. Ananas očistite i narežite na male kolutiće.
4. Slažite na štapiće za ražnjiće naizmjenično kozice s listovima lovora, limetom i kriškama ananasa.
5. Uključite ploču za kuhanje. Ražnjiće pecite na visokoj temperaturi par minuta sa svake strane.
6. Na kraju, poslužite ražnjiće prelivene umakom dobivenim blendanjem avokada s grčkim jogurtom, nekoliko listića metvice, soli, papra i žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja.