Kraljevske kozice, ananas i lagani umak od grčkog jogurta i avokada: tropski spoj koji će vaša osjetila odvesti na karipsku plažu. Idealan recept za sjajno posluživanje predjela ili glavnog jela, možda samo u ljetnim večerima.
Sastojci
- Kozice 12
- Limeta 2
- Lovorovo lišće 8
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Pola ananasa
- Sol prema ukusu
- - Za pripremu umaka od avokada:
- Jedan zreli avokado 1
- Grčki jogurt 120 g
- Metvica a nekoliko listova
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 jušna žlica
- Sol i crni papar prema ukusu
Koraci
1.
Za početak, ogulite kozice i operite ih pod mlazom vode.
2.
Zatim ih 30 minuta marinirajte u marinadi od soka limete, žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli i papra.
3.
Ananas očistite i narežite na male kolutiće.
4.
Slažite na štapiće za ražnjiće naizmjenično kozice s listovima lovora, limetom i kriškama ananasa.
5.
Uključite ploču za kuhanje.
Ražnjiće pecite na visokoj temperaturi par minuta sa svake strane.
6.
Na kraju, poslužite ražnjiće prelivene umakom dobivenim blendanjem avokada s grčkim jogurtom, nekoliko listića metvice, soli, papra i žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja.