Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay)

  • Kopiraj link u međuspremnik
Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
12 Minute
Porcija
4 ljudi
Klasik indonezijske kuhinje prilagođen mediteranskom stilu, savršen za trenutak dijeljenja bez napora
Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) ingredients
Raznovrsna

Sastojci

  • Organska pileća prsa 400 g
  • Bademovog brašna 100 g
  • Maslaca od kikirikija 2 žlice
  • Umaka od soje 2 žlice
  • Ljutike 2
  • Limeta 1
  • Morske soli prstohvat
  • Bambusovih ražnjića 8
  • Suncokretovog ulja 4 žlice
Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - video cover

Koraci

1. Izrežite piletinu na duge tanke trakice
2. Nabodite pileće trakice na ražnjiće
3. U zdjelu stavite bademovo brašno
1. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step1
2. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step2
3. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step3
4. U brašno dodajte maslac od kikirikija i sojin umak (soja sos)
5. Sitno nasjeckajte ljutiku i dodajte ju smjesi
6. Žlicom prekrijte ražnjiće smjesom od badema i kikirikija
4. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step4
5. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step5
6. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step6
7. Posložite ražnjiće na poseban Crisp tanjur za prženje u mikrovalnoj pećnici
8. Stavite tanjur u mikrovalnu pećnicu
9. Postavite CrispFry funkciju, unesite težinu i pritisnite Start kako biste započeli kuhanje
7. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step7
8. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step8
9. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step9
10. U međuvremenu, umutite sok od limete s uljem i soli
11. Kad je gotovo, izvadite ražnjiće
12. Poslužite uz malo morske soli i umaka od limete
10. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step10
11. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step11
12. Ražnjići od piletine pohane u bezglutenskom bademovom brašnu (Indonezijski satay) - step12