Prženje u dubokom ulju i ražnjići su među najmaštovitijim stvarima u kuhinji. Ovaj recept kombinira oboje, i to na zdrav način: s laganom koricom od krušnih mrvica koja spaja hrskavu piletinu sa svježim kolutima tikvica.
Sastojci
- Tanke kriške piletine 8
- Tikvice 3
- Krušne mrvice prema ukusu
- Jaja 2
- Bosiljak, peršin i mažuran a nekoliko listova
- Ulje kikirikija za prženje prema ukusu
Koraci
1.
Ukonite vrhove s tikvica, operite ih i narežite ih na tanke ploške ribežom.
2.
Sada narežite piletinu na ploške iste debljine kao ploške tikvica
3.
Zatim naizmjenično slažite na štapiće za ražnjiće kriške piletine i tikvice.
4.
Pripremite aromatičnu smjesu za pohanje tako što ćete pomiješati krušne mrvice, nasjeckani bosiljak, peršin i mažuran.
5.
Zatim zarolajte ploške tikvica u rolice i nabodite po 3 komada na svaki ražnjić.
6.
Ražnjiće umočite prvo u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice pazeći da smjesa za pohanje dobro prianja na njih.
7.
Uključite ploču za kuhanje i stavite na nju prostranu tavu s visokim stranicama.
8.
Obilno prelijte uljem od kikirikija i zagrijte na 180°.
9.
Pržite ražnjiće dok ne porumene i poslužite vruće.