Ražnjići od tikvica i pržene piletine

  • Kopiraj link u međuspremnik
Ražnjići od tikvica i pržene piletine main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
4 ljudi
Prženje u dubokom ulju i ražnjići su među najmaštovitijim stvarima u kuhinji. Ovaj recept kombinira oboje, i to na zdrav način: s laganom koricom od krušnih mrvica koja spaja hrskavu piletinu sa svježim kolutima tikvica.
Ražnjići od tikvica i pržene piletine ingredients
Raznovrsna

Sastojci

  • Tanke kriške piletine 8
  • Tikvice 3
  • Krušne mrvice prema ukusu
  • Jaja 2
  • Bosiljak, peršin i mažuran a nekoliko listova
  • Ulje kikirikija za prženje prema ukusu

Koraci

1. Ukonite vrhove s tikvica, operite ih i narežite ih na tanke ploške ribežom.
2. Sada narežite piletinu na ploške iste debljine kao ploške tikvica
3. Zatim naizmjenično slažite na štapiće za ražnjiće kriške piletine i tikvice.
4. Pripremite aromatičnu smjesu za pohanje tako što ćete pomiješati krušne mrvice, nasjeckani bosiljak, peršin i mažuran.
5. Zatim zarolajte ploške tikvica u rolice i nabodite po 3 komada na svaki ražnjić.
6. Ražnjiće umočite prvo u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice pazeći da smjesa za pohanje dobro prianja na njih.
7. Uključite ploču za kuhanje i stavite na nju prostranu tavu s visokim stranicama.
8. Obilno prelijte uljem od kikirikija i zagrijte na 180°.
9. Pržite ražnjiće dok ne porumene i poslužite vruće.