Uz ovaj recept vrijeme je na vašoj strani; čak i u zadnji tren i s malo sastojaka možete na svoj stol donijeti uspješno glavno jelo, pogotovo ako upotrijebite nježan okus poriluka s kojim se svi slažu.
Sastojci
- Svinjski lungić 400 g
- Očistiti poriluk, blanširati u vodi 200 g
- Slanina 80 g
- Ružmarin i kadulja nekoliko grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 jušna žlica
- Bijelo vino 2 dl
- Češnjak 1 režanj
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Počnimo s rezanjem lungića, uklanjajući sve masne dijelove. Zatim nasjeckajte nekoliko listića ružmarina i kadulje.
2.
Pritom svaku krišku malo potapkajte, posolite i popaprite, pospite nasjeckanim začinskim biljem, u sredinu stavite komadić poriluka i zarolajte.
3.
Svaku rolicu zamotajte u šnitu slanine i učvrstite čačkalicom.
4.
Zatim stavite tavu na ploču za kuhanje.
5.
Zatim dodajte lagano protisnuti češnjak, nekoliko listića kadulje i ružmarina te zagrijte.
6.
Vrijeme je da dodate rolade i ostavite da se dobro zapeku sa svih strana, začinite ih solju i paprom.
7.
Zatim dodajte bijelo vino, pustite da polovica ispari, ulijte malo vode i nastavite kuhati 10 minuta poklopljeno. Poslužite vruće.