Mljeveni bademi zatvaraju sabljarku u hrskavi oklop, a da pritom ne prekriju njezin okus. Ovaj recept nudi zanimljivu alternativu uobičajenom pečenju na žaru, s kojim ipak dijeli svoju jednostavnost.
Sastojci
- Sabljarka 4 kriške
- Kora od naranče 1
- Sjeckani bademi 100 g
- Stari kruh od durum pšenice 2 kriške
- Pecorino sir 2 pune žlice
- Metvica a nekoliko listova
- Mažuran nekoliko grančica
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Za početak, u mikser stavite kruh bez kore, bademe, metvicu, mažuran, narančinu koricu i sir. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.
2.
Zatim panirajte kriške sabljarke s aromatičnom smjesom za pohanje.
3.
Uključite ploču za kuhanje, stavite tavu i namažite s nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
4.
Na kraju na srednjoj vatri nekoliko minuta pecite ploške sabljarke sa svake strane i pospite solju i paprom.