Sabljarka u kori od badema

  • Kopiraj link u međuspremnik
Sabljarka u kori od badema main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
8 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
4 ljudi
Mljeveni bademi zatvaraju sabljarku u hrskavi oklop, a da pritom ne prekriju njezin okus. Ovaj recept nudi zanimljivu alternativu uobičajenom pečenju na žaru, s kojim ipak dijeli svoju jednostavnost.
Sabljarka u kori od badema ingredients
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Sabljarka 4 kriške
  • Kora od naranče 1
  • Sjeckani bademi 100 g
  • Stari kruh od durum pšenice 2 kriške
  • Pecorino sir 2 pune žlice
  • Metvica a nekoliko listova
  • Mažuran nekoliko grančica
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, u mikser stavite kruh bez kore, bademe, metvicu, mažuran, narančinu koricu i sir. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.
2. Zatim panirajte kriške sabljarke s aromatičnom smjesom za pohanje.
3. Uključite ploču za kuhanje, stavite tavu i namažite s nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
4. Na kraju na srednjoj vatri nekoliko minuta pecite ploške sabljarke sa svake strane i pospite solju i paprom.