SIpa na žaru s preljevom od kapara i citrusa

  • Kopiraj link u međuspremnik
SIpa na žaru s preljevom od kapara i citrusa main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
12 Minute
Porcija
4 ljudi
Sipa je valjana alternativa mesu s roštilja, osobito ljeti. Zašto joj ne biste dali malo žestine umakom od svježih citrusa?
SIpa na žaru s preljevom od kapara i citrusa ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Sipa 8
  • Korica jednog limuna 1
  • Korica i sok jedne naranče 1
  • Kapari 1 šaka
  • Peršin a nekoliko listova
  • Češnjak 1 režanj
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Počnimo s temeljnim čišćenjem sipa.
2. U zdjelu stavite sipe zajedno sa sokom od jednog limuna, dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, oguljenim režnjem češnjaka, soli i paprom.
3. Ostavite da stoji 20 minuta.
4. Upalite ploču za kuhanje i stavite tavu.
5. Pecite sipe 5-7 minuta sa svake strane.
6. Preljev: nasjeckajte prethodno odsoljene kapare, koricu naranče i limuna te malo peršina.
7. Dodajte sok od naranče i nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja.