Sipa je valjana alternativa mesu s roštilja, osobito ljeti. Zašto joj ne biste dali malo žestine umakom od svježih citrusa?
Sastojci
- Sipa 8
- Korica jednog limuna 1
- Korica i sok jedne naranče 1
- Kapari 1 šaka
- Peršin a nekoliko listova
- Češnjak 1 režanj
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Počnimo s temeljnim čišćenjem sipa.
2.
U zdjelu stavite sipe zajedno sa sokom od jednog limuna, dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, oguljenim režnjem češnjaka, soli i paprom.
3.
Ostavite da stoji 20 minuta.
4.
Upalite ploču za kuhanje i stavite tavu.
5.
Pecite sipe 5-7 minuta sa svake strane.
6.
Preljev: nasjeckajte prethodno odsoljene kapare, koricu naranče i limuna te malo peršina.
7.
Dodajte sok od naranče i nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja.