Slano lisnato tijesto s lososom na mediteranski način

  • Kopiraj link u međuspremnik
Slano lisnato tijesto s lososom na mediteranski način main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
25 Minute
Vrijeme kuhanja
Chefplus: 25 min
Supreme: 25 min
Porcija
4 ljudi
Ukusno predjelo ili samostalno jelo, jednostavno se može opisati kao neodoljiva slasna pita od lososa, tikvica i robiola sira.
Slano lisnato tijesto s lososom na mediteranski način ingredients
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Lisnato tijesto, razvaljano 120 g
  • Dimljeni loSols 50 g
  • Tikvice 2
  • Robiola (talijanski mekani sir) 120 g
  • Jaja 2
  • Bosiljak 1 list
  • Majčina dušica 1 list
  • Češnjak 1/2 režnja
  • Vlasac 1 list
  • Metvica 1 list
  • Bijeli papar prstohvat

Koraci

1. Svo začinsko bilje sitno nasjeckajte i stavite u zdjelu.
2. Dodajte robiolu sir, jaja, sol i papar te nasjeckani losos.
3. Dodajte tikvice narezane na tanke ploške.
4. Lisnatim tijestom obložite Crisp tanjur nakon što ste uklonili papir omotan oko njega.
5. Punite nadjevom i savijte rubove prema unutra.
6. Stavite u mikrovalnu pećnicu, odaberite ventilirano kuhanje i namjestite temperaturu na 190°C 25 minuta.
7. Kad je pečeno, izvadite iz mikrovalne i narežite na šnite, ukrasite jestivim cvjetovima i svježim začinskim biljem te poslužite.