Slatko-kiselkaste tikvice s pinjolima, metvicom i sušenim rajčicama

  • Kopiraj link u međuspremnik
Slatko-kiselkaste tikvice s pinjolima, metvicom i sušenim rajčicama main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
35 Minute
Porcija
4 ljudi
Drugo jelo koje se brzo priprema, savršeno za čuvanje u hladnjaku i posluživanje mlako: zasluga ide i kombinaciji šećera i octa koja, osim što daje onaj ugodan slatko-kiseli okus, pomaže hrani da duže traje.
Slatko-kiselkaste tikvice s pinjolima, metvicom i sušenim rajčicama ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Tikvice srednje veličine 6
  • Sušena rajčica 6
  • Pinjoli 50 g
  • Metvica a nekoliko listova
  • Maslac Puna žlica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu
  • Vinski ocat pola čaše
  • Šećer 2 pune žlice

Koraci

1. Za početak, tikvicama uklonite vrhove, operite ih i narežite na štapiće.
2. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite veliku tavu.
3. Dodajte maslac, maslinovo ulje, režanj češnjaka i pola, nožem nasjeckane, metvice: kuhajte nekoliko minuta, zatim dodajte pinjole i tikvice.
4. Kuhajte na srednjoj vatri bez poklopca uz često miješanje oko 20 minuta, zatim dodajte sol i papar te sušene rajčice narezane na kockice.
5. Pomiješajte šećer s octom i prelijte preko tikvica: pustite da smjesa ispari i nastavite kuhati još 10 minuta. Posolite po potrebi i poslužite toplo.