Drugo jelo koje se brzo priprema, savršeno za čuvanje u hladnjaku i posluživanje mlako: zasluga ide i kombinaciji šećera i octa koja, osim što daje onaj ugodan slatko-kiseli okus, pomaže hrani da duže traje.
Sastojci
- Tikvice srednje veličine 6
- Sušena rajčica 6
- Pinjoli 50 g
- Metvica a nekoliko listova
- Maslac Puna žlica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
- Vinski ocat pola čaše
- Šećer 2 pune žlice
Koraci
1.
Za početak, tikvicama uklonite vrhove, operite ih i narežite na štapiće.
2.
Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite veliku tavu.
3.
Dodajte maslac, maslinovo ulje, režanj češnjaka i pola, nožem nasjeckane, metvice: kuhajte nekoliko minuta, zatim dodajte pinjole i tikvice.
4.
Kuhajte na srednjoj vatri bez poklopca uz često miješanje oko 20 minuta, zatim dodajte sol i papar te sušene rajčice narezane na kockice.
5.
Pomiješajte šećer s octom i prelijte preko tikvica: pustite da smjesa ispari i nastavite kuhati još 10 minuta. Posolite po potrebi i poslužite toplo.