Soba rezanci su pravi trijumf senzacija, počevši od njihove pripreme. Napravljeni su od tijesta na bazi heljde, često rađenog ručnim valjanjem dugim iglama, kako bi se dobili karakteristični rezanci koji mogu biti upareni s beskonačnim receptima, gotovo uvijek na povrtnoj bazi. Priprema ovog recepta popraćena je autentičnom zvučnom pozadinom : ljuštenje, rezanje, mljevenje, sjeckanje, prženje i ključanje postaju sountrack vrlo ukusnog recepta na bazi povrća i pretvaraju ga u autentično senzorno iskustvo.
Sastojci
- Soba rezanci 300 g
- Mrkva 100 g
- Daikon rotkva 100 g
- Mladi luk 70 g
- Đumbir 30 g
- Korijander 1 vezica
- Sojin umak 50 ml
- Rižin ocat 20 ml
- Suncokretovo ulje 4 jušne žlice
Koraci
1.
Ogulite mrkvu i daikon rotkvu
2.
Izrežite ih na tanke trake zajedno s mladim lukom
3.
Ogulite ili ostrugajte koru đumbira
1.
2.
3.
4.
Naribajte đumbir
5.
Postavite tavu na indukcijsku ploču i postavite je na razinu snage 8
6.
Dodajte povrće i pirjajte nekoliko minuta
4.
5.
6.
7.
Zalijte povrće sojom i rižinim octom, a zatim ostavite da ispari
8.
U međuvremenu stavite loncu s vodom i odaberite automatsku funkciju Ključanje (Boiling)
9.
Stavite rezance u vodu i skuhajte ih
7.
8.
9.
10.
Ocijedite rezance kuhinjskom hvataljkom i direktno ih stavljajte u tavu s povrćem
11.
Dobro promiješajte
12.
Postavite automatsku funkciju Održavanje toplim (Keep Warm) na ploči i ostavite tavu
10.
11.
12.
13.
Izvadite limetu iz hladnjaka i izrežite ga na četvrtine
14.
Grubo nasjeckajte korijander
15.
Poslužite rezance posute korijanderom i limetom
13.
14.
15.