Svinjski ražnjići s guacamoleom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Svinjski ražnjići s guacamoleom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
15 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
4 ljudi
Guacamole je vrlo stari umak koji se uglavnom pravi od limete i avokada. Korijeni ove tradicije sežu u astečku kulturu. Njegova jača strana je njegova svestranost, koja vam omogućuje da ga uskladite i s mesnim jelima, kao u ovom receptu.
Svinjski ražnjići s guacamoleom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Svinjetina 200 g
  • Kobasica 200 g
  • Papar 1
  • Ružmarin
  • Limeta 1
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Lovorovo lišće
  • Sol i papar prema ukusu
  • - Za pripremu guacamolea:
  • Avokado 1
  • Rajčica 1
  • Feferon 1
  • Sol i papar mladi luk
  • Kim 1 prstohvat
  • Solk od pola limuna
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
  • Sjeckani cilantro ili peršin

Koraci

1. Počnimo s guacamoleom: prepolovite avokado, izvadite košticu i zgnječite pulpu u zdjeli vilicom, poškropite sokom limete i začinite uljem, solju i paprom.
2. Zatim narežite rajčicu i luk na kockice, nasjeckajte korijander i čili, dodajte kumin i promiješajte.
3. Svinjsko meso narežite na kockice, paprike očistite i nasjeckajte, limetu narežite na kolutiće, a kobasicu na kockice
4. Izbodite meso, naizmjence kockice svinjetine, komadiće kobasice, kriške limete i paprike te listove lovora, premažite sve uljem i još začinite uljem i paprom.
5. U ovom trenutku stavite roštilj tavu na ploču za kuhanje.
6. Zagrijte tavu.
7. Ražnjiće stavite na tavu i pecite ih 7 minuta sa svake strane.
8. Spremni su za posluživanje uz guacamole