Glavno jelo bogatog okusa, gdje je ukusno meso teleće koljenice oplemenjeno svježim mirisom naranče. Probajte spremiti za zimski ručak; od njegovog izvanrednog mirisa sline će vam početi curiti od samog kuhanja.
Sastojci
- Teleća koljenica 1
- Bijelo vino 2 dl
- Naranča 1
- Maslac 20 g
- Luk 1
- Stabljika celera 1
- Mrkva 1
- Ružmarin 2 grančice
- Sol i papar u zrnu
Koraci
1.
Očistite i narežite mrkvu, celer i luk; ogulite naranču i ostavite sa strane, ocijedite sok.
2.
Na ploču za kuhanje stavite lonac s 1,5 litara vode, dodajte koljenicu i sol te prokuhajte. Uklonite pjenu koja se stvara na površini
3.
Dodajte sve sastojke i kuhajte 2 sata; neka se lagano krčka da voda ispari. Okrećite koljenicu u posljednjem dijelu vremena kuhanja.
4.
Izvadite koljenicu i procijedite tekućinu od kuhanja
5.
Poslužite s pirjanim povrćem.