Teleća koljenica s narančom i ružmarinom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Teleća koljenica s narančom i ružmarinom main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
140 Minute
Porcija
6 ljudi
Glavno jelo bogatog okusa, gdje je ukusno meso teleće koljenice oplemenjeno svježim mirisom naranče. Probajte spremiti za zimski ručak; od njegovog izvanrednog mirisa sline će vam početi curiti od samog kuhanja.
Teleća koljenica s narančom i ružmarinom ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Teleća koljenica 1
  • Bijelo vino 2 dl
  • Naranča 1
  • Maslac 20 g
  • Luk 1
  • Stabljika celera 1
  • Mrkva 1
  • Ružmarin 2 grančice
  • Sol i papar u zrnu

Koraci

1. Očistite i narežite mrkvu, celer i luk; ogulite naranču i ostavite sa strane, ocijedite sok.
2. Na ploču za kuhanje stavite lonac s 1,5 litara vode, dodajte koljenicu i sol te prokuhajte. Uklonite pjenu koja se stvara na površini
3. Dodajte sve sastojke i kuhajte 2 sata; neka se lagano krčka da voda ispari. Okrećite koljenicu u posljednjem dijelu vremena kuhanja.
4. Izvadite koljenicu i procijedite tekućinu od kuhanja
5. Poslužite s pirjanim povrćem.