Tempura od škampi i cvjetova tikvica

  • Kopiraj link u međuspremnik
Tempura od škampi i cvjetova tikvica main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
40 Minute
Vrijeme kuhanja
10 Minute
Porcija
4 ljudi
Japanska tradicija i talijanska kuhinja spajaju se u tempuri, suhom premazu japanskog podrijetla. Ova interpretacija obogaćuje obje gastronomske kulture; kozice otkrivaju neobičan spoj, dok klasični cvjetovi tikvica susreću neobično tijesto.
Tempura od škampi i cvjetova tikvica ingredients
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Repovi kozica 12
  • Cvjetovi tikvice 12
  • Jaje 1 žumanjak
  • 00 brašno 80 g
  • Voda 80 g
  • Kockice leda prema ukusu
  • Ulje od kikirikija za prženje
  • Sol prema ukusu

Koraci

1. Izmutite žumanjke, a zatim dodajte vodu naizmjenično s brašnom dok tijesto ne postane glatko.
2. Hladite tijesto najmanje pola sata.
3. Očistite, operite i odvojite kozice. Očistite cvjetove bundeve, skinite im peteljku i omotajte ih oko repova kozica, pričvrstivši ih dugim drvenim ražnjićima.
4. Stavite tavu na vatru, dodajte ulje od kikirikija i zagrijte (180°).
5. U smjesu dodajte kockice leda, umočite kozice i stavljajte ih po nekoliko u vruće ulje i pecite dok ne porumene.
6. Ocijedite ih na upijajućem papiru i poslužite uz soja umak po ukusu.