Najklasičnija zimska poslastica, za zagrijavanje tijekom hladnih popodneva uz čokoladu. Ukusni napitak koji je čak i zdrav: cimet, sa svojim oštrim mirisom, prirodni je lijek protiv prvih prehlada ove sezone.
Sastojci
- Šećer 6 jušnih žlica (ravnih)
- Kukuruzno brašno 6 jušnih žlica (ravnih)
- Nezaslađeni kakao prah 6 jušnih žlica (ravnih)
- Crna čokolada 100 g
- Cimet u prahu prema ukusu
- Mlijeko prema ukusu
Koraci
1.
Nožem krupno nasjeckajte čokoladu i stavite je u
mikser sa šećerom, kukuruznim škrobom, cimetom i kakaom: pustite blender da radi dok se
smjesa pretvara u fini i homogeni prah.
2.
Zatim, uključite ploču za kuhanje.
3.
Stavite posudu na nju, ulijte 800 ml mlijeka u smjesu i kuhajte dok čokolada ne postane gusta i kremasta. Konzumirajte vruće.