Topla čokolada s cimetom

  • Kopiraj link u međuspremnik
Topla čokolada s cimetom main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
2 Minute
Vrijeme kuhanja
5 Minute
Porcija
4 ljudi
Najklasičnija zimska poslastica, za zagrijavanje tijekom hladnih popodneva uz čokoladu. Ukusni napitak koji je čak i zdrav: cimet, sa svojim oštrim mirisom, prirodni je lijek protiv prvih prehlada ove sezone.
Topla čokolada s cimetom ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Šećer 6 jušnih žlica (ravnih)
  • Kukuruzno brašno 6 jušnih žlica (ravnih)
  • Nezaslađeni kakao prah 6 jušnih žlica (ravnih)
  • Crna čokolada 100 g
  • Cimet u prahu prema ukusu
  • Mlijeko prema ukusu

Koraci

1. Nožem krupno nasjeckajte čokoladu i stavite je u mikser sa šećerom, kukuruznim škrobom, cimetom i kakaom: pustite blender da radi dok se smjesa pretvara u fini i homogeni prah.
2. Zatim, uključite ploču za kuhanje.
3. Stavite posudu na nju, ulijte 800 ml mlijeka u smjesu i kuhajte dok čokolada ne postane gusta i kremasta. Konzumirajte vruće.