Tortellini s patlidžanom u povrtnom raguu

  • Kopiraj link u međuspremnik
Tortellini s patlidžanom u povrtnom raguu main image
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
40 Minute
Vrijeme kuhanja
15 Minute
Porcija
4 ljudi
Tortelini su zaštitni znak talijanske kuhinje, ali nemojte se bojati sami ih praviti: napraviti ih kod kuće lakše je nego što mislite. Među svim mogućim nadjevima, nadjev od patlidžana jedan je od najmirisnijih, pogotovo ako ga složite s raguom od povrća.
Tortellini s patlidžanom u povrtnom raguu ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Svježa tjestenina 300 g
  • Patlidžan 500 g
  • Šalot (ljutika) 1
  • Svježe, sitno nasjeckane rajčice 80 g
  • Bosiljak nekoliko listova
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 jušne žlice
  • Sol i papar po želji
  • - Za pripremu povrtnog ragua:
  • Tikvice 200g
  • Mrkva 150 g
  • Stabljika celera 1
  • Režanj češnjaka 1
  • Bosiljak nekoliko listova
  • Naribani parmezan 30 g
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 jušne žlice
  • Sol i papar po želji

Koraci

1. Počnimo s raguom!
2. Prvo operite i narežite povrće.
3. Zagrijte ulje u tavi i dodajte češnjak.
4. Dodajte i mrkvu i celer. Miješajte ih 3 minute, a zatim poprskajte s 5 žlica vode. Dodajte i prstohvat soli. Kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta.
5. Nakon toga, vrijeme je da dodate tikvice. Držite posudu na vatri još 3-4 minute. Zatim dodajte bosiljak, sol i papar po ukusu.
6. Za tortelline:
7. Operite patlidžane. Zatim ih prerežite na pola, po dužini. Nožem napravite vodoravne rezove u pulpi: to će omogućiti toplini da prodre u patlidžan i pomoći u uklanjanju viška vode. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite patlidžane 15-20 minuta. Kad su gotovi , izvadite ih i nježno izdubite pulpu žlicom. Kad ste odstranili svu pulpu, sitno je nasjeckajte.
8. Uzmite ljutiku i nasjeckajte ju vrlo sitno. U tavi zagrijte ulje i pirjajte dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Zatim dodajte i sitno nasjeckani patlidžan i rajčicu te promiješajte. Dok se kuha dodajte prstohvat soli i papra. Držite tavu na vatri dok se umak (koji će vam biti nadjev za tortelline) ne reducira. Na kraju nasjeckajte bosiljak i dodajte ga u umak.
9. Vrijeme je da razvaljate tijesto za tjesteninu! Ovo može biti težak posao, ali pazite da razvaljate tjesteninu vrlo tanko. Kada je to gotovo, rasporedite ukusni umak koji ste napravili i napravite tortelline.
10. Napunite lonac vodom i stavite ga na vatru.
11. Kada zavrije, lagano stavite tortelline u lonac i kuhajte ih ne više od 3-4 minute.
12. Zatim procijedite tortelline, dodajte svoj ukusni ragu i poslužite vruće. Napokon, uživajte!