Tajna pravljenja dobre tjestenine, osim kuhanja “al dente”, svakako je umak koji je vrijedan svog imena. Ovaj umak od tikvica i patlidžana, rustikalnog i domaćeg okusa, jedan je od njih. Idealno rješenje da napravite vegetarijansko, ali ukusno jelo.
Sastojci
- Umak od rajčice 300 g
- Patlidžan 1
- Tikvice 2
- Češnjak 1 režanj
- Bosiljak i mažuran nekoliko grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1.
Krenimo od čišćenja i rezanja patlidžana i tikvica.
2.
Zatim stavite tavu na ploču za kuhanje.
3.
Sada je vrijeme da dodate ulje, češnjak i nekoliko listova, patlidžan i tikvicu, te pirjajte 3-4 minute.
4.
Zatim dodajte umak od rajčice, sol i papar te nastavite kuhati oko 15 minuta.
5.
Kad je kuhanje gotovo, izvadite češnjak i pospite listićima bosiljka i mažurana