Umak od patlidžana i tikvica

  • Kopiraj link u međuspremnik
Umak od patlidžana i tikvica main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
20 Minute
Porcija
4 ljudi
Tajna pravljenja dobre tjestenine, osim kuhanja “al dente”, svakako je umak koji je vrijedan svog imena. Ovaj umak od tikvica i patlidžana, rustikalnog i domaćeg okusa, jedan je od njih. Idealno rješenje da napravite vegetarijansko, ali ukusno jelo.
Umak od patlidžana i tikvica ingredients
Bez glutenska
Veganska
Raznovrsna

Sastojci

  • Umak od rajčice 300 g
  • Patlidžan 1
  • Tikvice 2
  • Češnjak 1 režanj
  • Bosiljak i mažuran nekoliko grančica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Krenimo od čišćenja i rezanja patlidžana i tikvica.
2. Zatim stavite tavu na ploču za kuhanje.
3. Sada je vrijeme da dodate ulje, češnjak i nekoliko listova, patlidžan i tikvicu, te pirjajte 3-4 minute.
4. Zatim dodajte umak od rajčice, sol i papar te nastavite kuhati oko 15 minuta.
5. Kad je kuhanje gotovo, izvadite češnjak i pospite listićima bosiljka i mažurana