Umak od šafrana, tikvica i slanine

  • Kopiraj link u međuspremnik
Umak od šafrana, tikvica i slanine main image
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
5 Minute
Vrijeme kuhanja
30 Minute
Porcija
4 ljudi
Boja šafrana, dimljeni okus špeka i svježina tikvica u umaku koji je prizor za oči i poslastica za nepce. Probajte s kratkom tjesteninom za brzo i ukusno prvo jelo.
Umak od šafrana, tikvica i slanine ingredients
Raznovrsna

Sastojci

  • Penne tjestenina 300 g
  • Kockice šunke ili slanine 80 g
  • Tikvica srednje veličine 5
  • Vrhnje za kuhanje 200 ml
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Šafran 1 vrećica
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Pola šalota (ljutike)
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Uklonite vrhove s tikvica, operite ih i narežite na polumjesece. Zatim nasjeckajte ljutiku.
2. Uključite ploču za kuhanje. Na nju stavite veliku tavu koja se ne lijepi, nalijte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i kad se zagrije dodajte ljutiku.
3. Zagrijavajte oko dvije minute, zatim dodajte slaninu: kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta, zatim dodajte tikvice i nastavite kuhati oko 15 minuta, također posolite i popaprite.
4. Šafran otopite u vrhnju za kuhanje i dodajte tikvicama: zagrijte i začinite majčinom dušicom.
5. Skuhajte penne tjesteninu, al dente, i začinite je umakom.